Gyakran Ismételt Kérdések

Válaszok a leggyakrabban feltett kérdésekre

Tudjon meg többet!

A Hitelpont Zrt. egy hitelközvetítő, vagy információs pont?
Nem, a Hitelpont Zrt. egy pénzügyi vállalkozás, vagyis hiteleket nyújt az ügyfelei részére. Saját ügyfeleinket szolgáljuk ki, egy az Európai Unió által támogatott pénzügyi alap terhére. Ez azt jelenti, hogy a Hitelpont Zrt. közvetetten az Európai Uniótól kap hitelt, majd azt a magyar vállalkozások rendelkezésére bocsátja. A hitelszerződés a Hitelpont Zrt. és az ügyfél között jön létre.
A Hitelpont Zrt. egy bank?
Hasonló, de nem. A legfőbb különbség a bankokhoz képest az, hogy a Hitelpont Zrt. nyújthat hiteleket, de nem gyűjthet betétet.

A legnagyobb bankokhoz hasonlóan minket is Magyar Nemzeti Bank Felügyeleti Szerve szabályoz és ellenőriz.

Hogyan juttatja el hozzám a Hitelpont Zrt. az EU-s forrást?
A forrás útja:

 1. Az Európai Unió illetékes szerve
 2. A Magyar Állam Európai Uniós forráskezelő szervei
 3. MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. (a Magyar Fejlesztési Bank leányvállalata)
 4. Hitelpont Zrt.
 5. Az Ön kisvállalkozása
Mi a Hitelpont Zrt. jövőképe?
Megerősítjük a magyar kisvállalkozásokat és megkönnyítjük a piacra lépést.

Az EU 2014-2020 közötti pénzügyi időszaka alatt a támogatások elosztása egyre inkább visszatérítendő támogatás, vagyis hitel formájában fog történni. Az elosztásban a Hitelpont Zrt. egyre nagyobb szerepet fog vállalni, így reményeink szerint a közeljövőben ügyfeleink akár számos új termékünk közül választhatják ki a legmegfelelőbbet.

Hogyan tudok részletesen tájékozódni a kölcsönökről?
Letölthető részletes tájékoztató az egyes termékek aloldalain, vagy érdeklődjön aKapcsolatokmenüpont alatt megtalálható elérhetőségeink bármelyikén. Amennyiben kérdései vannak, tegye fel nekünk az oldal tetején található központi telefonszámon azonnal, vagy online ügyfélszolgálat menüponton keresztül, és munkatársunk 1 napon belül felkeresi Önt.
Milyen költségekre számíthatok a kölcsön felvétele során?
A Hitelpont Zrt. felé fizetendő összes, a folyósítással, hitelbírálattal, szerződéskötéssel kapcsolatos egyszeri díj 50 ezer forint, mely nem tartalmazza az értékbecslési díjat, a közjegyzői díjat, és egyéb, harmadik fél felé fizetendő ügyintézési díjakat (pl. Földhivatal).
Mire lehet felhasználni az Új Széchenyi Hitelt?
Beruházások megvalósítására: ingatlannal kapcsolatos fejlesztésekre, felújításra, új épület építésére, gazdasági célú ingatlan vásárlásra, telephely létesítésére.

Termelő eszközök, gépek, berendezések vásárlására, szoftver-hardver vásárlására.

Forgóeszköz: új tevékenység indításához kapcsolódó áru és alapanyag készlet vásárlására.

Amennyiben nem tudja eldönteni, hogy a tervezett hitelcél megfelel-e a terméknek, tegye fel nekünk kérdését az oldal tetején található központi telefonszámon azonnal, vagy online ügyfélszolgálat menüponton keresztül, és munkatársunk 1 napon belül felkeresi Önt.

Mire nem lehet felhasználni az Új Széchenyi Hitelt?
A hitelt nem lehet felhasználni többek között az alábbi célokra: Áfa finanszírozására, működési költségek fedezésére, hitelkiváltásra, kapcsolt vállalkozástól és a hiteligénylő vállalkozás tulajdonosaitól történő eszköz- vagy ingatlan vásárlásra.

A projektcélnak meg kell felelnie továbbá a de minimis támogatásokra vonatkozó EU szabályozásnak, melyről bővebben a Termékleírásban tájékozódhat.

Mit takar a GOP/KMOP lehatárolás?
KMOP program keretében Pest-megye és Budapest területén megvalósuló hitelcél esetén történik a finanszírozás, míg a többi megye területén GOP program keretében történik a finanszírozás.
Meddig kell felhasználni a hitel összegét?
A hitel folyósításától számított 60 napon belül kell megkezdeni a felhasználást, és a szerződéskötést követő 24 hónapon belül befejezni. A Projekt megvalósulását a beruházás befejezésekor hitelt érdemlően, dokumentumokkal is alátámasztottan szükséges igazolni a Hitelpont Zrt. felé.
Mik a hitel biztosítékai?
 • A fő fedezet ingatlan. A fedezetként felajánlott ingatlan Magyarország területén elhelyezkedő, önállóan forgalomképes, per- teher és igénymentes, magánszemély tulajdonában áll, arra első ranghelyi önálló zálogjog alapítható.
 • A fedezeti ingatlant vagyonbiztosítással biztosítani kell tűz- és elemi károkra, a vagyonbiztosítás kedvezményezettje a kölcsön és járulékai erejéig a Hitelpont Zrt.
 • Amennyiben cég a tulajdonosa a fedezeti ingatlannak abban az esetben üzletrészt terhelő zálogszerződés megkötését írjuk elő.
 • A hiteldöntéstől függően 1-6 havi törlesztőrészlet összegének megfelelő bankgaranciát kérhet a Hitelpont Zrt. a hiteligénylőktől.
 • Ügyvezetők, tulajdonosok, egyéb magánszemélyek és cégek készfizető kezesként bevonásra kerülhetnek.
 • Adós bankszámláján záradékkal ellátott felhatalmazó levél aláírása.

Kérdése merült fel?
További információra van szüksége?