Hitelfelvétel folyamata

Folyamat leírása a hiteligényléstől a folyósításig.

1. lépés

Kapcsolat felvétel

Kapcsolatfelvétel

Ha tájékozódni szeretne, többféleképpen is felveheti a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal:

  1. Telefonon vagy személyesen a központi irodánkban a Kapcsolat menüben leírtak szerint. Foglaljon időpontot online a személyes találkozóra.
  2. Online, az „Írjon szakértőinknek” menüponton keresztül kérhet segítséget.

Minden ügyfelünk esetében javasolunk legalább egy alkalommal egy személyes találkozót.

2. lépés

Előminősítés

Előminősítés

A gyors, akár 24 óra alatt elvégzett előminősítés célja, hogy meggyorsítsa a kölcsönkérelem benyújtása után történő döntési folyamatot. Az előminősítés során munkatársaink a nyilvánosan elérhető adatbázisok, valamint az Ön által beküldött dokumentumok alapján megvizsgálják a vállalkozást és a kölcsönkérelem célját. Ennek eredményeképpen megállapítható, hogy a vállalkozás jogilag, formailag jogosult-e hitelt igényelni, de konkrét döntés csak a kérelem benyújtása után történik.

3. lépés

Igényléssel kapcsolatos ügyintézés

Igényléssel kapcsolatos ügyintézés

Az igényléssel kapcsolatos ügyintézés során munkatársunk tájékoztatást nyújt arról, hogy a bemutatott hiteligényhez kapcsolódóan milyen dokumentumok benyújtására van szükség. Ezt követően a kölcsönigénylő kitölti a szükséges nyomtatványokat, valamint begyűjti az igénylés mellékleteit.

A kölcsönkérelemhez kapcsolódó ingatlanszakértői szakvélemény (értékbecslés) megrendelését is ekkor javasolt megtenni. Az értékbecslést a Hitelpont Zrt. munkatársa rendeli meg, ezért ez irányú szándékát kérjük jelezze, és minden esetben egyeztessen róla munkatársunkkal.
Az értékbecslést kizárólag abban az esetben fogadjuk el, ha azt valamely szerződött partnerünk készítette.

4. lépés

A hiteligénylés benyújtása

A hiteligénylés benyújtása

A Hitelpont Zrt. munkatársa részére kell benyújtania a kitöltött kölcsönkérelmi dokumentumokat és az ellenőrzőlista alapján összeállított céges dokumentációt. A dokumentumok teljes körű benyújtása esetén tekinthető a hiteligénylés benyújtottnak.

A kérelem benyújtását végezheti a közvetítő partnerünk is a Hitelpont Zrt. munkatársa részére, abban az esetben, ha az igénylő ügyfelünk képviselője cégszerűen meghatalmazza arra.

5. lépés

A hiteligénylés bírálata

A hiteligénylés bírálata

A Hitelpont Zrt. irodájában történik. Eredményéről a hitelreferens írásban, illetve telefonon tájékoztatja az ügyfelet.

6. lépés

hiteligenyles666

Szerződéskötés

A bírálat során megfogalmazott szerződéskötési feltételek teljesítését követően kerül sor a szerződéskötési időpont egyeztetésére. A szerződéskötésre a Hitelpont Zrt. irodájában kerül sor az ügyfél, közjegyző, az illetékes ügynök és a Hitelpont Zrt. hitelreferense jelenlétében. A kölcsönszerződéseket minden esetben közjegyzői okiratba foglalja a jelenlévő közjegyző.

7. lépés

Folyósításhoz kapcsolódó ügyintézés

Folyósításhoz kapcsolódó ügyintézés

A kölcsönszerződés aláírásával egyidejűleg munkatársunk teljes körű tájékoztatást nyújt a folyósításhoz szükséges teendőkről, egyúttal átadja az ügyfél részére a feltételek teljesítéséhez szükséges valamennyi nyomtatványt, és dokumentumot.

8. lépés

Folyósítás

Folyósítás

Amennyiben a Hitelpont Zrt-hez beérkezett valamennyi, a szerződésben meghatározott folyósítási feltétel, sor kerül a hitelösszeg folyósítására az ügyfél által megadott bankszámlára

9. lépés

A hitel felhasználása

A hitel felhasználása

A kölcsönt kérelmező a beruházást a hitel folyósításától számított 60 napon belül köteles megkezdeni, és ezt hitelt érdemlően igazolni a Hitelpont Zrt. felé.

A kölcsönt kérelmező köteles a szerződéskötést követő 24 hónapon belül befejezni a beruházást, valamint azt hitelt érdemlően, dokumentumokkal is alátámasztottan igazolni.

Kérdése merült fel?
További információra van szüksége?