Meghosszabbításra kerültek az MFB egyes hitelprogramjai

2021.04.27. 15:51

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság több vállalkozói hitelprogramja is meghosszabbításra került, ezzel is segítve a gazdaság és a vállalkozások talpra állítását a járványhelyzet közben és után. A programok keretében a hitelkérelem benyújtására és a szerződéskötésekre új határidők vonatkoznak. A honlapon elérhető termékleírások és útmutatók a módosításoknak megfelelően megváltoztatásra kerülnek.

Az érintett forgó hitelprogramok a következők:

MFB Gazdaság Újjáépítési Hitelprogram

A program igénybevételi lehetősége meghosszabbításra került, így a program keretében történő refinanszírozási kölcsönszerződés és hitelszerződés megkötésére az új határidő szerint 2022. június 30-ig van lehetőség. A refinanszírozási kölcsönkérelem MFB felé történő benyújtásának határideje pedig 2022. április 30.-ra módosult.

 

MFB Krízis Hitel és MFB Krízis Hitel Plusz Programok

Az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság az MFB Krízis Hitel és MFB Krízis Hitel Plusz programok keretében felvehető kölcsönök igénybevételi határidejét meghosszabbította. Ennek értelmében a refinanszírozási kölcsönszerződés és hitelszerződés megkötésére 2022. június 30-ig van lehetőség, amennyiben:

  • az NHP Hajrá biztosította forrás ki nem merül
  • a programok terméktájékoztatójában rögzített szerződéskötési határidőnek megfelel, azaz az MFB ZRT. részére történő kérelem benyújtásának határideje a refinanszírozási kölcsönszerződés és hitelszerződés megkötésének határidejét megelőző hónap utolsó napja.

Az MFB honlapján 2021. március 23-án közlemény jelent meg az MFB Krízis Hitel és MFB Krízis Hitel Plusz programok új igénybevételi határidejéről és a módosított termékleírásokról is.

 

MFB Régió Versenyképességi Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Program

Szintén meghosszabbítottuk az MFB Régió Versenyképességi Pénzügyi Vállalkozás Refinanszírozási Program igénybevételi lehetőségét. Ezáltal a refinanszírozási kölcsönkérelem MFB-hez történő benyújtására 2022. április 30-ig van lehetőség. A kölcsönszerződés megkötésének határidejét pedig  2022. június 30-ig határozták meg.