Csak tavasz végéig elérhető 2023 legelőnyösebb hitelkonstrukciója, a Széchenyi Mikrohitel MAX+!

2023.02.06. 11:06

Ez év május végéig igényelhető a Széchenyi Mikrohitel Max+, mely a teljes futamidő alatt fix és alacsony kamatot kínál a magyar vállalkozók számára. A konstrukcióban éves 5% kamat mellett, akár 10 éves futamidőre lehet 50 millió Ft maximális hitelösszeget igényelni.

Ebben a cikkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat:

2023 pénzügyi kilátásairól röviden

A koronavírus járvány okozta válsághelyzet meghatározta az elmúlt évek pénzügyeit, és bár előzetesen 2022-re gazdasági stabilitást vártunk, az orosz-ukrán háború, illetve az alapanyag- és energiaellátás bizonytalansága, majd az infláció keresztülhúzta a terveket.

Ezek nyomán a vállalkozások többsége 2023-ra olyan terveket igyekszik készíteni, melyekkel képesek a nehezebb helyzeteket is átvészelni. A biztos pénzügyi háttér megteremtése a jelen helyzetben az egyik legfontosabb, ennek eléréséhez nyújt segítséget a Széchenyi Mikrohitel MAX+. A hitelprogram a kis- és középvállalkozások számára kínál fix és kamattámogatott megoldást.

Fix kamat, kiszámítható költségek

A vállalkozók számára elérhető kereskedelmi banki hitelek kamatlába rég nem látott magasságokban jár 2023 elején. A piaci kondíciós hitelek a hitelek ráadásul jellemzően változó kamatozásúak, a BUBOR-hoz vannak kötve, így a piaci helyzet romlásával akár tovább emelkedhet a kamat mértéke is.

Korábbi adatokkal összehasonlítva kifejezetten látványos a kamatnövekedést tapasztalhattunk az elmúlt 2 évben; a 3 havi BUBOR 2021 augusztusában megközelítőleg 1,42% volt, 2022 őszén azonban 12,15%, 2023 januárjában pedig 16%. Ebből kiindulva egy BUBOR + 4%-os kamatozású kereskedelmi banki hitel kamatláb 5,42%-ról mára 20%-ra nőtt, azaz közel négyszeres a szorzó.

Megoldást nyújt a Széchenyi Mikrohitel MAX+!

Itt lép színre a 2023. május 31-ig elérhető kamattámogatott hitel program. A Széchenyi MAX+ a teljes futamidő alatt fix 5% kamatozású, továbbá a kamattámogatás eredményeképp rendkívüli mértékben kedvezményes. A kezelési költsége 0%-os, a futamidő pedig 13-120 hónap között választható.

A Széchenyi MAX+ hiteltermék felhasználható többek között hitelkiváltásra is.

A hitelcélok széles körére igényelhető a Széchenyi Mikrohitel MAX+ konstrukció

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ esetében a hitelcél lehet:

  • új és használt jármű,
  • gép és berendezés,
  • ingatlan,
  • egyéb, jármű kategóriába nem tartozó tárgyi eszköz beszerzés – az agrár szektorban is,
  • forgóeszköz beszerzés a hitelösszeg 20%-a erejéig és
  • korábbi piaci árazású hitelek kiváltása.

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ lehetőséget kíván biztosítani a hitelpiacon korlátozott hitelfelvételi lehetőséggel rendelkező, kezdő-, kis- és mikrovállalkozások beruházási céljainak megvalósítására.

A kamattámogatott hitel 1 – 50 millió Ft közötti összegben, 13-120 hónap között választható futamidővel igényelhető meg, végig fix 5%-os kamattal és 0%-os kezelési költséggel. Az adminisztráció a hitel kialakításából adódóan minimális és gyorsan végigvihető, és további könnyítés, hogy akár 23 hónap a rendelkezésre tartási idő.

Tárgyi biztosíték bevonása mellett akár 50.000.000 forintos vállalkozói hitelt igényelhet agrár, vagy nem agrár célra, akár 10% önerővel a Hitelpont Zrt-nél. Amennyiben garantőrintézményi kezesség bevonására kerül sor, a kezességi díj is támogatásban részesül, a Széchenyi Mikrohitel MAX+ esetében.

Hogyan igényelhetem?

  1. Töltse ki a jelentkezési űrlapot a hiteltermék oldalán. Ezt követően kollégáink 1 munkanapon belül visszahívják Önt.
  2. Kollégáinkkal tisztázhatja az igényléssel kapcsolatos kérdéseit, melyet követően sor kerül az igénylés előminősítésére.
  3. Az előminősítéshez és ügyintézéshez szükséges nem hivatalos dokumentumokat eljuttathatja hozzánk e-mailben.
  4. A személyes találkozóra hozza el a hivatalos dokumentumokat.

Érdemes gyors döntést hozni, mert a Széchenyi Mikrohitel MAX+ csupán május végéig elérhető e kedvező feltételekkel. Amennyiben szeretne élni a lehetőséggel, érdemes mihamarabb elindítani az igénylést, de legkésőbb április végéig nyújtsa be a kérelmet. Ha további kérdése van a termékekkel kapcsolatban, szakértőink várják megkeresését elérhetőségeinken!