Így használta fel a Hitelponton keresztül igényelt vállalkozói hitelt a Hauer cukrászda

2020.08.30. 14:17

Ebben a cikkünkben bemutatjuk a Hitelpont egyik ügyfelét, a Hauer cukrászdát, akik az elmúlt időszakban egy nagyobb volumenű technológiai fejlesztést valósítottak meg vállalkozói hitel segítségével. Vállalkozóként gyakran akadályokba ütközhetünk hiteligényléskor, így a cikkben arról is szót ejtünk, hogy hogyan lehetséges hasonló beruházásokat megvalósítani a Hitelponton keresztül.

AKTUÁLISAN ELÉRHETŐ TERMÉKEK:

Széchenyi Mikrohitel MAX+

Akár 100.000.000 forint
Fix 5%-os kamattal
Akár ingatlan célra is
Érdekel
Jelenleg nem elérhető

EXIM Kishitel

Akár 150.000.000 Ft hitelösszeg
Beruházási és forgóeszköz hitelcélra
Exportőr cégek részére
Részletek

 

A cukrászda története

A cukrászdát Hauer Rezső alapította 1899-ben, eredetileg egy helyiségből álló üzletként indult, majd az évek során kinőtte magát, és az 1920-as évekre az egyik legnagyobb budapesti kávéházzá vált. A cukrászda részeként épült fel Magyarország első cukrászgőzkemencéje, majd az első világháború után egy csokoládé- és bonbonüzem is csatlakozott, mondhatjuk tehát, hogy folyamatosan nyitottak voltak az új lehetőségekre és a növekedésre. 2016-ban új fejezet kezdődött a cukrászda életében, új tulajdonosokkal, a régi hangulatban és minőségben szolgálja ki a vendégeket nap, mint nap. További információ a cukrászdáról ide kattintva elérhető.

A Hauer a tradíciókra épül, a modern légkörben azonban nehezebb megőrizni az épület hagyományait, ennek ellenére a cukrászda elrendezése még mindig azt a korszakot tükrözi, mint amiben az eredetileg megnyílt. Az elmúlt években olyan fejlesztéseken is gondolkodott a cukrászda vezetősége, ami, habár nem látványos, de nagyban hozzájárul a vevők elégedettségéhez, ezért fordultak a Hitelponthoz vállalkozói hitel igénylése céljából.

Fejlesztések és a megvalósításuk

A színfalak mögött komoly technológiai fejlesztések zajlanak, ugyanis a Hauer cukrászda legújabb beruházása a légtechnika digitalizálása volt, a legfontosabb szem előtt tartott cél a kellemes környezet biztosítása volt a vendégek számára. A fejlesztés nem történhetett volna meg pénzügyi segítség nélkül. A Hitelponthoz fordultak segítségért, a pénzügyi vállalkozások közbenjárásával a kisebb méretű vállalkozások hiteligénye is eljuthat a Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB). A megfelelő hiteltermék kiválasztása, és a néhány hetes hiteligénylési folyamat után már el is indulhatott a digitális korszerűsítés.

Forrás a Hitelpont által

A hitelek forrását az MFB biztosítja, a Hitelpont játsza azt a közvetítő szerepet, amely összeköti a KKV-kat az MFB-vel és ezáltal a finanszírozással is. Így juthatnak pénzhez a hazai vállalkozók, a hiteltermékek felhasználási köre széles, rendkívül kedvező feltételekkel elérhetőek a magyar KKV-k számára. A Magyar Fejlesztési Bank Hitelpontnál elérhető termékei kamattámogatott hitelek, így a kereskedelmi bankokon keresztül elérhető termékeknél jóval kedvezményesebb feltételekkel juthatnak a vállalkozások hitelhez abban az esetben, ha pénzügyi vállalkozáshoz fordulnak.

A pénzügyi vállalkozások által közvetített hitelek rendkívül kedvező feltételekkel érhetők el, a kamattámogatásnak köszönhetően több pénz marad a hazai vállalatok zsebében. (Forrás: Origo)

Kiss Roland, a Hitelpont elnök vezérigazgatója által megválaszolásra került néhány olyan kérdés is, mely foglalkoztathatja a hasonló cipőben járó vállalkozókat.

Először is fontos tisztázni a különbséget a hitelközvetítők és a pénzügyi vállalkozások szerepe között. A hitelközvetítő szolgáltatás tájékoztatás céllal működik, bemutatja a különböző bankok és hitelintézetek hiteltermékeit és javaslatokat tesznek különböző megoldásokra, majd közvetíti az ügyfelet a megfelelőnek ítélt pénzügyi vállalkozáshoz vagy egyéb hitelintézethez.

A pénzügyi vállalkozásokon keresztül elérhető hitelekhez az MFB nyújt forrást, amíg az MFB-nek a méretéből adódóan nincsen kapacitása kisebb ügyfelekkel foglalkozni, addig a pénzügyi vállalkozások nyitottak a mikro-, kis-, és közepes vállalkozásokra is, a Hitelpontnál képesek vagyunk számukra is finanszírozást biztosítani. Éppen ezért sok esetben célszerűbb egy pénzügyi vállalkozást felkeresni a kereskedelmi bankok helyett, hiszen kedvezőbb feltételekkel, és nagyobb rugalmassággal találkoznak az ügyfelek. A megfelelő biztosítékrendszer megléte mellett, és a cégtörténetet, a vagyoni helyzetet megvizsgálva összeállítunk egy olyan egyedi konstrukciót, ami alapján finanszírozhatóvá válik a vállalkozás a Hitelponton keresztül.

A pénzügyi vállalkozásoknál történő hiteligénylés egyik legnagyobb előnye az, hogy olyan cégek is hitelhez juthatnak, melyek még nem rendelkeznek jelentős gazdasági múlttal. A kereskedelmi bankokkal ellenben itt nem feltétel az előző évek pénzügyi beszámolójának megléte, így azon vállalkozások is kaphatnak finanszírozást, melyek a bankok által magasabb kockázati kategóriába lettek besorolva, és nem, vagy csak kedvezőtlenebb feltételekkel kaphattak hitelt.


Amennyiben valamelyik hitelkonstrukció felkeltette az érdeklődését, a Termékeink menüpontra kattintva bővebb információhoz juthat a hitelekkel kapcsolatban. Minden termékoldal alján megtalálható a hitelkalkulátor, melynek segítségével kiszámíthatóak a várható törlesztőrészletek, a hiteligénylés folyamata online is elindítható, valamint lehetőség van visszahívás kérésére is. Egyéb kérdés vagy érdeklődés esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a +36-(70)-654-2486 telefonszámon vagy a megadott Elérhetőségeink egyikén.