Így használta fel a Hitelponton keresztül igényelt vállalkozói hitelt a Hauer cukrászda

2020.08.30. 14:17

Ebben a cikkünkben bemutatjuk a Hitelpont egyik ügyfelét, a Hauer cukrászdát, akik az elmúlt időszakban egy nagyobb volumenű technológiai fejlesztést valósítottak meg vállalkozói hitel segítségével. Vállalkozóként gyakran akadályokba ütközhetünk hiteligényléskor, így a cikkben arról is szót ejtünk, hogy hogyan lehetséges hasonló beruházásokat megvalósítani a Hitelponton keresztül.

AKTUÁLISAN ELÉRHETŐ TERMÉKEK:

Széchenyi Mikrohitel MAX+

Akár 50.000.000 forint
Fix 5%-os kamattal
Akár ingatlan célra is
Érdekel
Jelenleg nem elérhető

EXIM Kishitel

Akár 150.000.000 Ft hitelösszeg
Beruházási és forgóeszköz hitelcélra
Exportőr cégek részére
Részletek

Széchenyi Beruházási Hitel MAX

Akár 400.000.000 forint
Fix 1,5%-os kamattal
Maximum 10 év futamidő
Érdekel

 

A cukrászda története

A cukrászdát Hauer Rezső alapította 1899-ben, eredetileg egy helyiségből álló üzletként indult, majd az évek során kinőtte magát, és az 1920-as évekre az egyik legnagyobb budapesti kávéházzá vált. A cukrászda részeként épült fel Magyarország első cukrászgőzkemencéje, majd az első világháború után egy csokoládé- és bonbonüzem is csatlakozott, mondhatjuk tehát, hogy folyamatosan nyitottak voltak az új lehetőségekre és a növekedésre. 2016-ban új fejezet kezdődött a cukrászda életében, új tulajdonosokkal, a régi hangulatban és minőségben szolgálja ki a vendégeket nap, mint nap. További információ a cukrászdáról ide kattintva elérhető.

A Hauer a tradíciókra épül, a modern légkörben azonban nehezebb megőrizni az épület hagyományait, ennek ellenére a cukrászda elrendezése még mindig azt a korszakot tükrözi, mint amiben az eredetileg megnyílt. Az elmúlt években olyan fejlesztéseken is gondolkodott a cukrászda vezetősége, ami, habár nem látványos, de nagyban hozzájárul a vevők elégedettségéhez, ezért fordultak a Hitelponthoz vállalkozói hitel igénylése céljából.

Fejlesztések és a megvalósításuk

A színfalak mögött komoly technológiai fejlesztések zajlanak, ugyanis a Hauer cukrászda legújabb beruházása a légtechnika digitalizálása volt, a legfontosabb szem előtt tartott cél a kellemes környezet biztosítása volt a vendégek számára. A fejlesztés nem történhetett volna meg pénzügyi segítség nélkül. A Hitelponthoz fordultak segítségért, a pénzügyi vállalkozások közbenjárásával a kisebb méretű vállalkozások hiteligénye is eljuthat a Magyar Fejlesztési Bankhoz (MFB). A megfelelő hiteltermék kiválasztása, és a néhány hetes hiteligénylési folyamat után már el is indulhatott a digitális korszerűsítés.

Forrás a Hitelpont által

A hitelek forrását az MFB biztosítja, a Hitelpont játsza azt a közvetítő szerepet, amely összeköti a KKV-kat az MFB-vel és ezáltal a finanszírozással is. Így juthatnak pénzhez a hazai vállalkozók, a hiteltermékek felhasználási köre széles, rendkívül kedvező feltételekkel elérhetőek a magyar KKV-k számára. A Magyar Fejlesztési Bank Hitelpontnál elérhető termékei kamattámogatott hitelek, így a kereskedelmi bankokon keresztül elérhető termékeknél jóval kedvezményesebb feltételekkel juthatnak a vállalkozások hitelhez abban az esetben, ha pénzügyi vállalkozáshoz fordulnak.

A pénzügyi vállalkozások által közvetített hitelek rendkívül kedvező feltételekkel érhetők el, a kamattámogatásnak köszönhetően több pénz marad a hazai vállalatok zsebében. (Forrás: Origo)

Kiss Roland, a Hitelpont elnök vezérigazgatója által megválaszolásra került néhány olyan kérdés is, mely foglalkoztathatja a hasonló cipőben járó vállalkozókat.

Először is fontos tisztázni a különbséget a hitelközvetítők és a pénzügyi vállalkozások szerepe között. A hitelközvetítő szolgáltatás tájékoztatás céllal működik, bemutatja a különböző bankok és hitelintézetek hiteltermékeit és javaslatokat tesznek különböző megoldásokra, majd közvetíti az ügyfelet a megfelelőnek ítélt pénzügyi vállalkozáshoz vagy egyéb hitelintézethez.

A pénzügyi vállalkozásokon keresztül elérhető hitelekhez az MFB nyújt forrást, amíg az MFB-nek a méretéből adódóan nincsen kapacitása kisebb ügyfelekkel foglalkozni, addig a pénzügyi vállalkozások nyitottak a mikro-, kis-, és közepes vállalkozásokra is, a Hitelpontnál képesek vagyunk számukra is finanszírozást biztosítani. Éppen ezért sok esetben célszerűbb egy pénzügyi vállalkozást felkeresni a kereskedelmi bankok helyett, hiszen kedvezőbb feltételekkel, és nagyobb rugalmassággal találkoznak az ügyfelek. A megfelelő biztosítékrendszer megléte mellett, és a cégtörténetet, a vagyoni helyzetet megvizsgálva összeállítunk egy olyan egyedi konstrukciót, ami alapján finanszírozhatóvá válik a vállalkozás a Hitelponton keresztül.

A pénzügyi vállalkozásoknál történő hiteligénylés egyik legnagyobb előnye az, hogy olyan cégek is hitelhez juthatnak, melyek még nem rendelkeznek jelentős gazdasági múlttal. A kereskedelmi bankokkal ellenben itt nem feltétel az előző évek pénzügyi beszámolójának megléte, így azon vállalkozások is kaphatnak finanszírozást, melyek a bankok által magasabb kockázati kategóriába lettek besorolva, és nem, vagy csak kedvezőtlenebb feltételekkel kaphattak hitelt.


Amennyiben valamelyik hitelkonstrukció felkeltette az érdeklődését, a Termékeink menüpontra kattintva bővebb információhoz juthat a hitelekkel kapcsolatban. Minden termékoldal alján megtalálható a hitelkalkulátor, melynek segítségével kiszámíthatóak a várható törlesztőrészletek, a hiteligénylés folyamata online is elindítható, valamint lehetőség van visszahívás kérésére is. Egyéb kérdés vagy érdeklődés esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a +36-1-239-8638 telefonszámon vagy a megadott Elérhetőségeink egyikén.