Változások a Széchenyi Mikrohitel GO! szabályzatában

2022.01.12. 10:23

Az Információs és Technológiai Minisztérium döntése alapján a Széchenyi Mikrohitel GO! kamatkondíciói, valamint néhány főbb termékfeltétel-változások kerültek átvezetésre 2022. január 1-jével. Az új évben már a frissített szabályzat alapján igényelhető a hiteltermék.

A lehetséges igénylők köre változik, az eddigi mikrovállalkozások mellett már a kisvállalkozások is sikerrel pályázhatnak a hitelkonstrukcióra.

A konstrukcióban megszűnik a személygépjárművek, motorkerékpárok, vízi-és légijárművek finanszírozhatósága, azonban a hitel továbbra is felhasználható ingatlan vásárlására, vagy egyéb tárgyi eszközök beszerzésére, és korábbi beruházási hitelek kiváltására.

A kötelező Kezesre vonatkozó rendelkezések pontosításra kerültek.

A szabályzat-módosítás 2022. január 1-jén lép hatályba, annak a kamatkondíciókra, illetve a finanszírozható eszközökre vonatkozó módosult rendelkezései a Vállalkozások által 2022. január 1-jétől a regisztráló iroda részére személyes ügyintézés keretében benyújtásra kerülő kérelmek esetén alkalmazandóak.

A Mikrohitel szabályzat hatálybalépésekor a Vállalkozások által a regisztráló KAVOSZ iroda részére személyes ügyintézés keretében már benyújtott, továbbá a Pénzügyi intézmény részére már átadott, bírálat alatt lévő vagy elbírált, de még le nem szerződött ügyletekre a 2021. december 31-éig hatályos Mikrohitel szabályzat kondíciói és feltételei vonatkoznak, ez esetben a hitelszerződés megkötésére legkésőbb 2022. március 31-éig van lehetőség azzal a feltétellel, hogy garantőr intézményi kezesség igénybevétele esetén a kezességvállalás iránti kérelmet a hitelszerződés aláírásától számított 30 napon belül be kell nyújtani a garantőrintézményhez.