Megérkezett, de csak az év végéig marad a Széchenyi Mikrohitel MAX

2022.09.15. 23:35

2022. június 16-án a kormány megerősítette a hazai kkv-szektor versenyképességének és tartós növekedésének elősegítését támogató és a Hitelpont-nál is sikeres Széchenyi Kártya Program folytatását. Megújultak, illetve részleteiben módosultak a már korábban is elérhető termékek, de most csak limitált ideig van lehetőség igényelni a támogatást. Az alábbiakban összefoglaltuk a kis- mikro- és kezdő vállalkozások számára meghirdetett Széchenyi Mikrohitel MAX vállalkozói beruházási hitel kondícióit!

Igényelje a Széchenyi Mikrohitel MAX-ot a Hitelpontnál!

Széchenyi Mikrohitel MAX vállalkozói beruházási hitel a Hitelpont kínálatában

A Széchenyi Kártya Program kínálatából a kamattámogatott Széchenyi Mikrohitel MAX céges hitel elérhető a Hitelpont-nál. A termék hivatalosan 2022.12.31-ig igényelhető, azonban kalkulálva az ügymeneti folyamatokkal, a szükséges garanciavállalási és bírálati időt beleszámítva – egy, másfél hónap – legkésőbb október végéig érdemes benyújtani a kérelmet.

A Széchenyi Mikrohitel MAX Kondíciói

A klasszikus beruházási és részben forgóeszköz célokra is felhasználható hitel 1 – 50 millió Ft közötti összegben igényelhető, maximum 10 éves futamidővel, fix 1%-os kamattal és 2,8%-os kezelési költséggel. Az adminisztráció a hitel kialakításából adódóan minimáis és gyorsan végigvihető. A hitelcél a kezdő-, mikro-, kis- és középvállalkozások beruházási céljainak megvalósításának támogatása.

A hitelcél lehet:

  • új és használt gép,
  • berendezése,
  • ingatlan,
  • egyéb,
  • jármű kategóriába nem tartozó tárgyi eszköz beszerzés – az agrár szektorban is,
  • forgóeszköz beszerzés a hitelösszeg 20%-a erejéig,
  • korábbi piaci árazású hitelek kiváltása.

Feltételrendszerének értelmében a Széchenyi Mikrohitel MAX lehetőséget biztosít a hitelpiacon korlátozott hitelfelvételi lehetőséggel rendelkező, kis- mikro- és kezdő vállalkozások beruházási céljainak megvalósítására ingatlan vásárlás, és egyéb tárgyi eszköz finanszírozásra, államilag támogatott kedvezményes kamatkondíciók és maximális 10 év futamidő mellett.

Összefoglaló táblázat

Hitelösszeg:legfeljebb 50.000.000 Ft
Éves kamat:fix 1%
Kamatozás:teljes futamidő alatt fix
Szerződéskötési díj:a szerződött hitelösszeg 1%-a, de min 200.000 Ft
Folyósítási jutalék:15.000 Ft / folyósítás
Kezelési költség:2,8%/év
Rendelkezésre tartási jutalék:a rendelkezésre tartott kölcsönösszeg 1%-a/év
Lejárat:13-120 hó
Türelmi idő:legfeljebb 24 hó, új építésű ingatlan vásárlásra irányuló beruházás esetén maximum 36 hónap
Kötelező biztosíték:Tárgyi biztosíték bevonása kötelező (mely lehet a beruházás tárgya, vagy attól független eszköz is)

 

Amennyiben a Széchenyi Mikrohitel MAX felkeltette az érdeklődését, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a +36-(70)-654-2486 telefonszámon vagy a megadott elérhetőségeink egyikén, további részletes tájékoztatásért.