Rendkívül népszerű kezdő vállalkozók körében a Széchenyi Mikrohitel GO! hitel

2022.03.27. 17:20

2021 októberében indult a nagysikerű Széchenyi Mikrohitel GO,  mely 2023-ban Széchenyi Mikrohitel MAX+ néven fut.  A legújabb Kavosz-hitel a többi Széchenyi Kártya Program-termékkel ellentétben kifejezetten a mikro- és kisvállalkozások működésének támogatására jött létre.

A konstrukció adta lehetőségek azon vállalkozások számára is elérhetők, amelyek még nem rendelkeznek lezárt üzleti évvel, továbbá a Széchenyi Mikrohitel GO! még számos előnnyel kecsegtet, melyeket legújabb a cikkünkben gyűjtöttünk össze.

Milyen előnyöket biztosít a Széchenyi Mikrohitel GO!?

A Széchenyi Mikrohitel GO! a céges hiteleknél kedvezőbb feltételek meglétét írja elő, amely részben annak is köszönhető, hogy nem kereskedelmi bankoknál, hanem pénzügyi vállalkozásánál igényelhető. Igazi előnye azonban abban rejlik, hogy a jellemző 7-8%-os kamatozású konstrukciókkal ellentétben 0,5%-os fix kamatozással igényelhető, amely a többi Kavosz által nyújtott hitellel ellentétben 2022. január 1.-től sem változott. Továbbá rövidebb átfutási idővel és alacsonyabb szerződéskötési díjjal (1,5% helyett mindössze 1%) kalkulálhat az igénylő.

A Széchenyi Mikrohitel GO! létrehozását a gazdaság újraindítása-, valamint a kisebb magyar vállalkozások tevékenységének támogatása motiválta. A koronavírus-járvány első hullám ezeket a vállalkozásokat sújtotta a legnagyobb mértékben, amely közvetett módon a foglalkoztatottakat, a termelést, az exportot, ezáltal a teljes hazai gazdaságot érintette. Annak érdekében, hogy ez többet ne fordulhasson elő, a Kavosz úgy alkotta meg a Széchenyi Mikrohitel GO!-t, hogy azt az agrárium szereplői is igényelni tudják.

Ősz óta a hazai mikro-és kisvállalkozásoknak lehetőségük van közel 0%-os kamattal igényelni céges hitelt, aminek köszönhetően jelentősen megugrott az új beruházások száma. A hitel igényléséhez az állami kezességvállalás nem kötelező elem, mivel a vállalkozások így is előnyösebb feltételeknek kell megfelelniük a pénzintézeteknél. Megfelelő fedezet esetén a garantőr intézmények szolgáltatásainak igénybevételétől is el lehet tekinteni. A hitel akár 10 éves futamidővel is igényelhető.

Széchenyi Mikrohitel MAX+

Akár 100.000.000 forint
Fix 5%-os kamattal
Akár ingatlan célra is
Érdekel
Jelenleg nem elérhető

EXIM Kishitel

Akár 150.000.000 Ft hitelösszeg
Beruházási és forgóeszköz hitelcélra
Exportőr cégek részére
Részletek

Mekkora a felvehető összeg?

A konstrukció maximum 50.000.000 Ft támogatást biztosít a vállalkozások számára.  Arra is lehetőség nyílik, hogy egy cég akár többször is felvegye a hitelt legfeljebb 100 millió Ft értékben, azzal a kikötéssel, hogy azt két külön projektben kell felhasználnia. Amennyiben egy vállalkozás egy partnercéggel közösen igényelne vállalkozói hitelt, a konstrukció abban az esetben is elérhető, maximum 150 millió forint összeghatárig.

A folyósított hitelösszeg nagyságáról 100%-ban a pénzügyi vállalkozások döntenek. Az elbírálási folyamatban megvizsgálják a fedezeti biztosíték nagyságát, kezdő vállalkozói hitel esetében az üzleti tervet, valamint az adósról elérhető minden olyan objektív és szubjektív tényezőt, amelyeket az összeg visszafizetésével kapcsolatos kockázatok tekintetében mérlegelni szükséges.

Kik nyújthatják be igényüket?

A Széchenyi Mikrohitel GO! a kezdő vállalkozói hitelek körében is kiemelkedőnek számít, ugyanis a legtöbb céges hitellel ellentétben az igénylésre vonatkozóan a feltételeket tekintve nincs alsó korlát és ahogyan azt korábban említettük, az igénylést nem kötik teljes lezárt üzleti év meglétéhez.

Ezzel ellentétben azoknak a cégeknek nincs lehetőségük a konstrukció igénylésére, amelyek 10 főnél több alkalmazottat foglalkoztatnak, valamint éves nettó árbevételük meghaladja a 2 millió eurót. Kizáró tényező továbbá, ha a vállalkozás működését per, felszámolási eljárás vagy egyéb negatív körülmény fenyegeti.

A Széchenyi Mikrohitel GO! célja

A hitelösszeg felhasználható agrár és nem agrár célokra, például 

  • ingatlanok vásárlására és fejlesztésére,
  • termelési berendezések, gépek beszerzésére,
  • járművek vásárlására,
  • termőföld vásárlására,
  • immateriális javak vásárlására
  • és egyéb tárgyi eszközök beszerzésére.

Ezen felül felhasználható korábban felvett hitelek kiváltására, valamint a keret 20%-ig forgóeszközök finanszírozására is lehetőséget nyújt.

Már az eddig felsoroltak alapján is tisztán látható, hogy felhasználhatóság terén nagyfokú szabadságot nyújt a Széchenyi Mikrohitel GO!, ugyanis a hitelösszeget az igénylő nem köteles teljes egészében felhasználni a beruházásokra, a megmaradt összeget szabadon költheti el.

 

Széchenyi Mikrohitel GO! a Hitelpontnál

Amennyiben céges hitel vagy kezdő vállalkozói hitel felvételét fontolgatja és a cikkben leírtak felkeltették az érdeklődését a Széchenyi Mikrohitel GO!-val kapcsolatban, hitelkalkulátorunk segítségével számolja ki milyen feltételekkel juthat hitelhez vagy forduljon a Hitelponthoz bizalommal és mi segítünk megtalálni Ön és vállalkozása számára a legkedvezőbb lehetőségeket!