Elérhető a hitelpontnál az MFB Régió Versenyképességi hitelprogram

2020.05.23. 18:08

Az MFB Régió Versenyképességi hitelprogram már a Hitelpontnál is elérhető. Cikkünkben bemutatjuk a hitelkonstrukció részleteit, hogy milyen feltételekkel vehető igénybe és hogy milyen vállalkozások részére ajánljuk.

 


A HITELPONTNÁL JELENLEG ELÉRHETŐ TERMÉKEK:

MFB Krízis Hitel

MFB Gazdaság Újjépítési Hitel Program – Beruházási Hitel

MFB Gazdaság Újjáépítési Hitel Program – Forgóeszköz Hitel

Vállalkozói jelzáloghitel


 

Általános áttekintés

Az MFB Régió Versenyképességi Hitel a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott refinanszírozott hitel termék a gazdasági nehézségekkel küzdő vállalkozások részére. Ez azt jelenti, hogy a forrást az MFB biztosítja, a hitelkonstrukció pedig a Hitelponton keresztül igényelhető.

A program teljes keretösszege 5 milliárd forint, a Hitelpont ezen belül 500 millió forint felől rendelkezhet. A refinanszírozási hitel 2021 április 30-ig igényelhető.

Az MFB Régió Versenyképességi Hitel elsősorban abból a célból jött létre, hogy segítsen azokon a hazai vállalkozásokon, melyek finanszírozási igényeit a kereskedelmi hitelintézetek valamilyen oknál fogva nem tudják, vagy nem megfelelően tudják kielégíteni, például magasabb kockázati besorolású ügyfelek esetében. Az MFB Régió hiteltermék lehetőséget nyújt arra, hogy ezek a vállalkozások is hitelhez juthassanak, ezzel biztosítva a folyamatos fejlődésüket.

Szintén fontos, hogy azok a vállalkozáshoz is forráshoz jussanak a program keretein belül, melyek a szomszédos Európai Gazdasági Térség országaiban lévő vállalkozásokkal dolgoznak együtt, ezzel támogatva a regionális együttműködést.

 


A HITEL A HAZAI MIKROVÁLLALKOZÁSOKRA OPTIMALIZÁLT TERMÉK, FELHASZNÁLHATÓ BERUHÁZÁSOK-, FORGÓESZKÖZ- ÉS CÉGVÁSÁRLÁSRA, AKÁR HATÁRON KÍVÜLI PROJEKTEK MEGVALÓSÍTÁSÁRA IS.


 

A hitel azon KKV-k számára is megoldás lehet, melyek korábbi hitelkérelmét a bankok valamilyen oknál fogva elutasították. (Forrás: Headway, Unsplash)

Kik igényelhetik?

A vállalkozói hitel igénylésének feltétele a magyarországi székhely, illetve külföldi székhely esetén szükséges magyarországi fióktelep. Elsősorban mikrovállalkozások számára alkalmas a hiteltermék, a hitelösszeg és a hitelcélok is az ő igényeikhez vannak igazítva. Nem feltétel, hogy lezárt gazdasági évvel rendelkezzen a vállalkozás, így, amelyek újabb alapítású vállalkozások részére is alkalmasak lehet .

Felhasználás

A hitelek felhasználását tekintve három kategóriát különíthetünk el, a KKV számára lehetőség nyílik beruházás, forgóeszköz vagy akvizíciók finanszírozására.

A beruházási hitel kategóriájába tartozik az ingatlanok, műszaki berendezések, gépek vagy járművek vásárlása, és a meglévő tárgyi eszközök fejlesztése vagy felújítása.

Forgóeszköz hitelcél esetében beszámítható a készletvásárlás és a követelések (pl. vevők) finanszírozása.

Amennyiben akvizíció a hitelcélunk, lehetséges például üzletrészt vagy részvényt is vásárolni a hitelösszegből.

Kondíciók

A hitelösszeg ügyletenként és ügyfelenként legalább 1 és legfeljebb 50 millió forint lehet, a devizanem lehet forint vagy euró is. A futamidő hossza beruházás- és akvizíció-finanszírozás esetén 1-től 10 évig terjedhet, míg forgóeszközhitel igénylésekor legfeljebb 5 év áll rendelkezésre a törlesztésre. Az elvárt saját erő minden esetben minimum 10%, a tőketörlesztés pedig havi gyakorisággal történik. Fontos kiemelni azt is, hogy lehetőség van legfeljebb 24 hónap türelmi idő igénylésére.

Díjak

Az MFB Régió Versenyképességi Hitel beruházás és forgóeszköz finanszírozás esetében a kamat évi 3 havi BUBOR + 6,32%-ban került maximalizálásra. Akvizíció hitelcél esetében évente 3 havi BUBOR + 7,12% és a kamat maximális mértéke. Futamidő alatt fizetendő kezelési költség évi 1,5%.

Kezdeti hiteldíjként a folyósítási jutalék 1%, a rendelkezésre tartási jutalék legfeljebb évi 0,4%. A díjak euró devizanemben igényelt hitelek esetén eltérően alakulnak.

Biztosítékok

A Hitelpont a saját szabályzata szerint nyújt hitelt, fontos ezért megjegyezni, hogy minden esetben ingatlanfedezet mellett van lehetőség a hitel igénylésére.

Termékdokumentáció

A hitelkonstrukció részletei már elérhetők a termék oldalán, hamarosan a szükséges dokumentumok is feltöltésre kerülnek. Addig is a részletekkel kapcsolatban kérjük keressen minket az elérhetőségeinken.

 


AMENNYIBEN KÉRDÉSEI VANNAK, VAGY ÉRDEKLŐDIK VALAMELYIK HITELPONTNÁL ELÉRHETŐ KONSTRUKCIÓ IRÁNT, KÉRJÜK VEGYE FEL A KAPCSOLATOT ÜGYFÉLSZOLGÁLATUNKKAL A +36-1-239-8638 TELEFONSZÁMON, VAGY A MEGADOTT ELÉRHETŐSÉGEINK EGYIKÉN.


 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK:

2020.05.18. – Válság hitelek összehasonlítása – mikor, melyik terméket érdemes igényelni?

2020.05.08. – Miért jó alternatíva egy pénzügyi vállalkozás, ha a bank elutasítja a hitelkérelmünket?

2020.05.05. – Hiteligénylés és ügyintézés folyamata részletesen

2020.04.23. – Indul a Hitelpontnál az MFB Krízis Hitel – 04.30-tól elérhető az NHP Hajrá