Rendkívül kedvező feltételek és kamattámogatás: a Hitelpontnál is indul a Széchenyi Mikrohitel GO! a Széchenyi Beruházási Hitel GO! kistestvére

2021.09.21. 09:43

Hamarosan a Hitelpontnál is elérhető évi 0,5%-os fix kamat mellett a kis- és középvállalkozások számára a gyorsan hozzáférhető a Széchenyi Mikrohitel GO!, a Széchenyi Beruházási Hitel GO! kistestvére, széleskörű beruházások megvalósítására. A kamat-támogatásnak köszönhetően most rendkívül kedvező feltételekkel – alacsony, fix kamatozás, 10 éves futamidő és max. 24 havi türelmi idő mellett – juthatnak a hazai kkv-k hitelhez tárgyi eszköz beszerzés, ingatlan vásárlás és fejlesztés, kapacitásbővítés, felújítás vagy korábbi hitel kiváltása céljából.

 

A TERMÉK 2021.10.04-TŐL IGÉNYELHETŐ A HITELPONTNÁL, RÉSZLETEKRŐL TÁJÉKOZÓDJON A TERMÉKOLDALON!

 

Cikkünkben a Széchenyi Kártya Újraindítási Program keretében induló Széchenyi Mikrohitel GO!-t, a Széchenyi Beruházási Hitel GO! konstrukció kistestvérét mutatjuk be részletesen.

Széchenyi Kártya Újraindítási Programban elérhető hitelek

A Széchenyi Beruházási Hitel GO! néven elérhető hiteltermék 2021. júliusától igényelhető államilag támogatott Széchényi Kártya Újraindítási Programba tartozó hiteltermékek egyike, melyek kifejezetten a hazai kis- és középvállalkozások újraindítását, élénkítését célzottak támogatni. A terméket eddig kizárólag kereskedelmi bankoknál igényelhették a magyar KKV-k, ez változik most, és hamarosan már pénzügyi vállalkozásoknál – köztük a Hitelpontnál – is elérhető lesz évi 0,5%-os kamat mellett ez a vállalkozói hitel termék, Széchenyi Mikrohitel GO! néven.

A Gazdasági-újraindítási akcióterv részeként a támogatott hitelkonstrukciók célja, hogy a koronavírus járvány miatt nehéz finanszírozási helyzetbe került hazai kis- és középvállalkozásoknak segítséget nyújtson. 

A Széchenyi Kártya Újraindítási Programban elérhető hitelek (vastaggal a Hitelpont-nál elérhető konstrukciók):

  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO! – napi működés finanszírozására
  • Széchenyi Likviditási Hitel GO! – forgóeszköz finanszírozására
  • Széchenyi Turisztikai Kártya GO! – turisztikai szektor számára elérhető finanszírozási lehetőség
  • Széchenyi Beruházási Hitel GO!
  • Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO!
  • Széchenyi Mikrohitel GO! – beruházások finanszírozására
  • Agrár Széchenyi Mikrohitel GO! – beruházások finanszírozására az agrár szektorban
beruházási hitel gépjármű beszerzés

A Széchenyi Mikrohitel GO! és Széchenyi Beruházási Hitel GO! alkalmas kapacitásbővítésre, új és használt tárgyi eszköz, munkagép és haszongépjármű beszerzésére is (Kép: IStock)

A fent említett Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!, Széchenyi Kártya Likviditási Hitel GO! és Széchenyi Turisztikai Kártya GO! kártya jellegű, rövid futamidő mellett vehető igénybe, leglényegesebb eltérése a beruházási hiteltől, hogy jellemzően 1-3 évre nyújtanak finanszírozást.

Rugalmasabb feltételekért forduljon pénzügyi vállalkozáshoz

A Széchenyi Mikrohitel GO! hamarosan számos pénzügyi vállalkozásnál, míg a Széchenyi Beruházási Hitel GO! a legtöbb kereskedelmi banknál igényelhető. A kereskedelmi banki feltételek sok esetben megnehezítik, vagy ellehetetlenítik a kamattámogatott hitel igénybevételét számos kisvállalkozás számára, ezért a Széchenyi Mikrohitel GO! kiváló alternatíva lehet, amennyiben vállalkozásunk a kereskedelmi hitelintézetek szigorú feltételeinek nem felelnek meg. A pénzügyi vállalkozások, mint a Hitelpont, akár olyan induló vállalkozások számára is biztosítja a vállalkozói hitelt, megfelelő biztosítékok mellett, amelyek még nem rendelkeznek lezárt üzleti évvel, vagy gazdálkodásuk, pénzügyi mutatóik nem felelnek meg a banki elvárásoknak.

Tudjon meg többet a pénzügyi vállalkozásokról és a rajtuk keresztül folyósított hitelekről itt.

 

AKTUÁLISAN ELÉRHETŐ TERMÉKEK:

Széchenyi Mikrohitel MAX+

Akár 100.000.000 forint
Fix 5%-os kamattal
Akár ingatlan célra is
Érdekel
Jelenleg nem elérhető

EXIM Kishitel

Akár 150.000.000 Ft hitelösszeg
Beruházási és forgóeszköz hitelcélra
Exportőr cégek részére
Részletek

 

A Széchenyi Mikrohitel GO! kondíciói

Igénybevevői kör és hitelcél

A Széchenyi Mikrohitel GO!, a Széchenyi Beruházási Hitel GO! termékhez hasonlóan agrár és nem agrár célú beruházási hitelcélok finanszírozására is lehetőséget nyújt. Fordítható

  • kapacitásbővítésre, új és használt tárgyi eszköz, munkagép, haszongépjármű beszerzésére,
  • ingatlan vásárlásra vagy felújításra,
  • korábbi beruházási hitel kiváltására,
  • forgóeszköz beszerzésére a hitelösszeg max. 20%-ig.

Mind az agrár és nem agrár ágazatokhoz köthető Magyarországon bejegyzett kis- és középvállalkozások számára nyitott a konstrukció, azonban a támogatott termék ezeket külön kezeli (a korábbi gyakorlathoz hasonlóan).

Nem agrár ágazatokban egyéni vállalkozóként, kkt-ként, bt-ként, kft-ként, rt. és szövetkezetként vagy egyéb vállalkozásként működő cégek vehetik igénybe. Az agrár ágazatban a hitel egyéni vállalkozók, őstermelők, erdőbirtokossági társaságok, Őstermelők Családi Gazdasága vagy egyéni cégkek, kkt, bt, kft., vagy rt., szövetkezet, számára érhető el.

Más konstrukcióhoz képest a Széchenyi Mikrohitel GO! egy szélesebb igénybevevői kör számára elérhető, mivel akár kezdő, lezárt üzleti évvel nem rendelkező vállalkozások számára is folyósítható. 

A hiteligénylésnél az sem jelent akadályt, ha a beruházás már korábban elindult. Számlák vagy számviteli bizonylat ellenében a 6 hónapnál nem régebben megkezdett beruházásokra is igényelhető és így a már kifizetett számlák saját erőként elszámolhatók. A kapcsolt vállalkozásoktól való eszközbeszerzés nem megengedett.

Hitelösszeg, futamidő és törlesztés

A Hitelpontnál igényelhető hitel összege minimum 1, maximum 50 millió Ft, 10% saját erő mellett. Az éves kamat és egyéb díjak rendkívül kedvezően alakulnak:

  • 0,5% év fix kamatozású a teljes futamidő alatt.
  • A hitel forint alapon vehető igénybe.
  • Aszerződéskötési díj a hitelösszeg 1%-a, min. 200.000 Ft.
  • Egyéb díjak (hitelbírálati díj, folyósítási jutalék, kezelési költség) nem merülnek fel.

Biztosíték és fedezet

A hitel fedezeteként minden esetben elvárt dologi biztosíték, amely lehet a beruházás tárgya vagy független eszköz (de minden esetben szükséges önállóan forgalomképes ingatlan fedezet), illetve egyéb kiegészítő biztosítékok (kezességvállalás, stb.). Amennyiben az ügylet fedezettsége nem éri el a 110%-ot, úgy garanciaintézményt szükséges bevonni (pl. Garantiqa Hitelgarancia Zrt.), amely kezességvállalásával a biztosítéki hátteret erősíti.

Kizáró okok

  • a KHR szerinti lejárt tartozás,
  • végrehajtási eljárás,
  • lejárt köztartozás,
  • rendezetlen munkaügyi kapcsolatok.

Amennyiben a Széchenyi Mikrohitel GO! felkeltette az érdeklődését,  kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a +36-(70)-654-2486 telefonszámon vagy a megadott Elérhetőségeink egyikén, további részletes tájékoztatásért.