Rendkívül kedvező feltételek és kamattámogatás: a Hitelpontnál is indul a Széchenyi Mikrohitel GO! a Széchenyi Beruházási Hitel GO! kistestvére

2021.09.21. 09:43

Hamarosan a Hitelpontnál is elérhető évi 0,5%-os fix kamat mellett a kis- és középvállalkozások számára a gyorsan hozzáférhető a Széchenyi Mikrohitel GO!, a Széchenyi Beruházási Hitel GO! kistestvére, széleskörű beruházások megvalósítására. A kamat-támogatásnak köszönhetően most rendkívül kedvező feltételekkel – alacsony, fix kamatozás, 10 éves futamidő és max. 24 havi türelmi idő mellett – juthatnak a hazai kkv-k hitelhez tárgyi eszköz beszerzés, ingatlan vásárlás és fejlesztés, kapacitásbővítés, felújítás vagy korábbi hitel kiváltása céljából.

 

A TERMÉK 2021.10.04-TŐL IGÉNYELHETŐ A HITELPONTNÁL, RÉSZLETEKRŐL TÁJÉKOZÓDJON A TERMÉKOLDALON!

 

Cikkünkben a Széchenyi Kártya Újraindítási Program keretében induló Széchenyi Mikrohitel GO!-t, a Széchenyi Beruházási Hitel GO! konstrukció kistestvérét mutatjuk be részletesen.

Széchenyi Kártya Újraindítási Programban elérhető hitelek

A Széchenyi Beruházási Hitel GO! néven elérhető hiteltermék 2021. júliusától igényelhető államilag támogatott Széchényi Kártya Újraindítási Programba tartozó hiteltermékek egyike, melyek kifejezetten a hazai kis- és középvállalkozások újraindítását, élénkítését célzottak támogatni. A terméket eddig kizárólag kereskedelmi bankoknál igényelhették a magyar KKV-k, ez változik most, és hamarosan már pénzügyi vállalkozásoknál – köztük a Hitelpontnál – is elérhető lesz évi 0,5%-os kamat mellett ez a vállalkozói hitel termék, Széchenyi Mikrohitel GO! néven.

A Gazdasági-újraindítási akcióterv részeként a támogatott hitelkonstrukciók célja, hogy a koronavírus járvány miatt nehéz finanszírozási helyzetbe került hazai kis- és középvállalkozásoknak segítséget nyújtson. 

A Széchenyi Kártya Újraindítási Programban elérhető hitelek (vastaggal a Hitelpont-nál elérhető konstrukciók):

 • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO! – napi működés finanszírozására
 • Széchenyi Likviditási Hitel GO! – forgóeszköz finanszírozására
 • Széchenyi Turisztikai Kártya GO! – turisztikai szektor számára elérhető finanszírozási lehetőség
 • Széchenyi Beruházási Hitel GO!
 • Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO!
 • Széchenyi Mikrohitel GO! – beruházások finanszírozására
 • Agrár Széchenyi Mikrohitel GO! – beruházások finanszírozására az agrár szektorban
beruházási hitel gépjármű beszerzés

A Széchenyi Mikrohitel GO! és Széchenyi Beruházási Hitel GO! alkalmas kapacitásbővítésre, új és használt tárgyi eszköz, munkagép és haszongépjármű beszerzésére is (Kép: IStock)

A fent említett Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!, Széchenyi Kártya Likviditási Hitel GO! és Széchenyi Turisztikai Kártya GO! kártya jellegű, rövid futamidő mellett vehető igénybe, leglényegesebb eltérése a beruházási hiteltől, hogy jellemzően 1-3 évre nyújtanak finanszírozást.

Rugalmasabb feltételekért forduljon pénzügyi vállalkozáshoz

A Széchenyi Mikrohitel GO! hamarosan számos pénzügyi vállalkozásnál, míg a Széchenyi Beruházási Hitel GO! a legtöbb kereskedelmi banknál igényelhető. A kereskedelmi banki feltételek sok esetben megnehezítik, vagy ellehetetlenítik a kamattámogatott hitel igénybevételét számos kisvállalkozás számára, ezért a Széchenyi Mikrohitel GO! kiváló alternatíva lehet, amennyiben vállalkozásunk a kereskedelmi hitelintézetek szigorú feltételeinek nem felelnek meg. A pénzügyi vállalkozások, mint a Hitelpont, akár olyan induló vállalkozások számára is biztosítja a vállalkozói hitelt, megfelelő biztosítékok mellett, amelyek még nem rendelkeznek lezárt üzleti évvel, vagy gazdálkodásuk, pénzügyi mutatóik nem felelnek meg a banki elvárásoknak.

Tudjon meg többet a pénzügyi vállalkozásokról és a rajtuk keresztül folyósított hitelekről itt.

 

AKTUÁLISAN ELÉRHETŐ TERMÉKEK:

Széchenyi Mikrohitel MAX+

Akár 50.000.000 forint
Fix 5%-os kamattal
Akár ingatlan célra is
Érdekel
Jelenleg nem elérhető

EXIM Kishitel

Akár 150.000.000 Ft hitelösszeg
Beruházási és forgóeszköz hitelcélra
Exportőr cégek részére
Részletek

Széchenyi Beruházási Hitel MAX

Akár 400.000.000 forint
Fix 1,5%-os kamattal
Maximum 10 év futamidő
Érdekel

 

A Széchenyi Mikrohitel GO! kondíciói

Igénybevevői kör és hitelcél

A Széchenyi Mikrohitel GO!, a Széchenyi Beruházási Hitel GO! termékhez hasonlóan agrár és nem agrár célú beruházási hitelcélok finanszírozására is lehetőséget nyújt. Fordítható

 • kapacitásbővítésre, új és használt tárgyi eszköz, munkagép, haszongépjármű beszerzésére,
 • ingatlan vásárlásra vagy felújításra,
 • korábbi beruházási hitel kiváltására,
 • forgóeszköz beszerzésére a hitelösszeg max. 20%-ig.

Mind az agrár és nem agrár ágazatokhoz köthető Magyarországon bejegyzett kis- és középvállalkozások számára nyitott a konstrukció, azonban a támogatott termék ezeket külön kezeli (a korábbi gyakorlathoz hasonlóan).

Nem agrár ágazatokban egyéni vállalkozóként, kkt-ként, bt-ként, kft-ként, rt. és szövetkezetként vagy egyéb vállalkozásként működő cégek vehetik igénybe. Az agrár ágazatban a hitel egyéni vállalkozók, őstermelők, erdőbirtokossági társaságok, Őstermelők Családi Gazdasága vagy egyéni cégkek, kkt, bt, kft., vagy rt., szövetkezet, számára érhető el.

Más konstrukcióhoz képest a Széchenyi Mikrohitel GO! egy szélesebb igénybevevői kör számára elérhető, mivel akár kezdő, lezárt üzleti évvel nem rendelkező vállalkozások számára is folyósítható. 

A hiteligénylésnél az sem jelent akadályt, ha a beruházás már korábban elindult. Számlák vagy számviteli bizonylat ellenében a 6 hónapnál nem régebben megkezdett beruházásokra is igényelhető és így a már kifizetett számlák saját erőként elszámolhatók. A kapcsolt vállalkozásoktól való eszközbeszerzés nem megengedett.

Hitelösszeg, futamidő és törlesztés

A Hitelpontnál igényelhető hitel összege minimum 1, maximum 50 millió Ft, 10% saját erő mellett. Az éves kamat és egyéb díjak rendkívül kedvezően alakulnak:

 • 0,5% év fix kamatozású a teljes futamidő alatt.
 • A hitel forint alapon vehető igénybe.
 • Aszerződéskötési díj a hitelösszeg 1%-a, min. 200.000 Ft.
 • Egyéb díjak (hitelbírálati díj, folyósítási jutalék, kezelési költség) nem merülnek fel.

Biztosíték és fedezet

A hitel fedezeteként minden esetben elvárt dologi biztosíték, amely lehet a beruházás tárgya vagy független eszköz (de minden esetben szükséges önállóan forgalomképes ingatlan fedezet), illetve egyéb kiegészítő biztosítékok (kezességvállalás, stb.). Amennyiben az ügylet fedezettsége nem éri el a 110%-ot, úgy garanciaintézményt szükséges bevonni (pl. Garantiqa Hitelgarancia Zrt.), amely kezességvállalásával a biztosítéki hátteret erősíti.

Kizáró okok

 • a KHR szerinti lejárt tartozás,
 • végrehajtási eljárás,
 • lejárt köztartozás,
 • rendezetlen munkaügyi kapcsolatok.

Amennyiben a Széchenyi Mikrohitel GO! felkeltette az érdeklődését,  kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a +36-1-239-8638 telefonszámon vagy a megadott Elérhetőségeink egyikén, további részletes tájékoztatásért.